Julkalender 3 december 2017


Har ni tänkt på att man ofta presenterar bilder från fjällen när solen skiner? Lugn bara, det kommer nog bilder som visar på den absoluta motsatsen. Lite är nog fåfänga också, ni vet det där fenomenet när folk ska lägga ut bilder på Facebook, Instagram och gud vet alla appar (tidstjuvar) som finns idag heter. Soliga strandbilder, god mat och dryck osv. Samma sak är det nog med bilder från fjällen; "- titta här vad jag har det bra och inte ni". Känns det igen?

Det här bilden har sådana tendenser också. Jag och min medvandrare gick en lång tur via Saldalen, över Stor-Närfjällets topp och kom ner till Närfjällsstugen där vi tog en lång paus. Ibland brukar ju stugan kallas för Korset men om jag har förstått det hela rätt så är själva Korset en plats strax norr om stugan där lederna korsar varandra. Ni får gärna rätta mig.

Så fortsatte vi längs Kungsleden österut och hade en lugn och skön vandring i dalen. Efter en stund vände jag mig om fick såg denna vy där ledkryssen nästan ligger i linje, men bara nästan och där stugan låg och ruvade uppe på kanten. Strax bakom mig viker leden norrut mot talusbranten (det stora område med frostsprängt berg) som finns på Östra Granfjället.

Nu var det dessutom varmt och vattnet som vi hade med oss räckte inte på långa vägar. Som tur var fanns Kruggbäcken inte alltför långt bort och vi kunde fylla på med nytt, kallt och gott vatten. Tyvärr avslutas den här turen med ett ganska tråkigt vandringsparti från Tandådalen bort till Saldalen där det är lättast att följa bilvägarna men med kompass kan man följa bergsfoten och få en mer spännande (och ansträngande avslutning). Totalt tror jag rundturen blir cirka 20 km).

Apropå dåliga bilder så har jag något mörkt minne från en tur uppe på Fulufjället där alla bilder i stort sett blev vattenskadade på grund av kraftigt regn och dålig kamera. Ambitiösa försök att försöka att få dem användbara med bildbehandlingsprogram framkallade mest fnysningar och invektiv av god valör.

Köp böcker som julklapp!

Passa gärna på att köpa mina böcker som julklapp innan jul. Besök webbshopen på Tictail

Skriv gärna en kommentar...

På julafton lottar jag ut ett pris bland alla er som skriver. Vinnaren får ett presentkort hos Pyssel og Navlelo på Storvegen 8 i Trysil!Skrivet av Stefan     Uppdaterad 2017-12-03

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!