Julkalender 12 december 2017Vägen mellan Støa och Gördalen är i mitt tycke väldigt trevlig och vacker. På många ställen kommer man nära älven Ljøra och på minst lika många ställen hittar vi vackra vyer. På sträckan mellan Støa och Ljørdalen finns det dessutom ett flertal fiskeplatser iordninggjorda. Andåsen är en sådan.

Hit har jag svängt av många gånger, tagit mig ner för den lilla backen till strandbrinken och bara suttit och njutit. Ja, och så har jag tagit en mängd bilder också.

Bilden ovan är tagen vid ett sådant tillfälle. Det var alldeles lugnt och jag blev sittande alldeles för länge. Till och med kaffet tog slut. Det enda som möjligen saknades var en tjärvedsbrasa och ett fiskespö. Men det var varmt och antalet vakringar på vattnet var få. Även myggen höll sig lugna trots att jag tillhör det sötblodiga släktet.

Ju längre man sitter, desto större chans att få se vilt. Strandbrinken i vänster bildkant är ett ställe där jag har sett älg beta oberört flera gånger. Plötsligt smyger de vaksamt fram i skogskanten. Att sitta alldeles tyst och titta på är en upplevelse. Samtidigt vet man att minsta ljud bryter förtrollningen eller om vinden vänder så att de känner vittringen av mig.

Hit till Andåsen kommer jag garanterat fler gånger. Du också?

Köp böcker som julklapp!

Passa gärna på att köpa mina böcker som julklapp innan jul. Besök webbshopen på Tictail

Skriv gärna en kommentar...

På julafton lottar jag ut ett pris bland alla er som skriver. Vinnaren får ett presentkort hos Pyssel og Navlelo på Storvegen 8 i Trysil!Skrivet av Stefan     Uppdaterad 2017-12-12

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!