Julkalender 13 december 2017Var har vi hamnat nu tro?

Längst upp i Ljøradalsføret strax innan gränsen mot Sverige, ligger Linnes. Ett flertal gårdar, utspridda där dalen är som bördigast, med fina vyer över älven och bergen i öster. Det är rofyllt.

Jag hade varit i Gördalen för att ta lite bilder till den kommande boken om Ljørdalen. Flera gånger hade jag stannat till längs vägarna för att fotografera gamla lador. Dels för att jag är förtjust i gamla byggnader och dess historia och dels för att gamla trälador med sitt ärrade timmer oftast är vackra. Det finns många detaljer att se i träet.

Vädret var perfekt fototekniskt med ett ljust gråväder och en och annan molntuss. Här vid Søndre Linnes såg jag ladan på bilden i ögonvrån och jag stannade till. Vägen är ganska smal så jag valde ett ställe där jag syntes väl från båda håll. Det enklaste hade varit att parkera på gårdsplanen snett mittemot men jag försöker alltid att undvika det för att respektera de boende.

Ladan låg och kurade lite i skogskanten. Säkert har ängarna varit än mer öppna förr i tiden men på många ställen i dalen hålls de öppna vilket gör att hela landskapet känns mer levande och välkomnande. Ljusa moln dröjde sig kvar här och var ovanför älven och trädtopparna. Jag tog ett par bilder och vem vet, kanske kommer de med i nästa bok.

Köp böcker som julklapp!

Passa gärna på att köpa mina böcker som julklapp innan jul. Besök webbshopen på Tictail

Skriv gärna en kommentar...

På julafton lottar jag ut ett pris bland alla er som skriver. Vinnaren får ett presentkort hos Pyssel og Navlelo på Storvegen 8 i Trysil!Skrivet av Stefan     Uppdaterad 2017-12-13

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!