Julkalender 18 december 2017Tänk att det ska vara så bökigt att ta en lunch på detta ställe. Låt mig förklara...

Min kumpan Mikael och jag skulle hitta ett trevligt lunchställe efter förmiddagens tur och innan det var dags för Grensetrimmen i Støa. Vi var båda överens om att åsen ovanför Støa Fellesbeite denna soliga dag skulle vara perfekt. Fin utsikt, lätt att komma dit och kor som betade fredligt i en bit bort. Kort sagt, det var harmoni i luften.

Men. Uppe på åsen skulle vi hitta en lämplig plats att sitta på. Det var inga problem men renlaven som ofta är så lätt att gå på var fuktig och i slänten så släppte den hela tiden från underlaget. Det var som att se två Bambi på hal is som skändade sluttningen å det grövsta. Samtidigt så försökte vi att återställa skadorna efter oss efter bästa förmåga.

Till slut gjorde vi halt och rast kommenderades. Sittdynor åkte fram. Från ryggsäckarnas skrymslen trollades allehanda godsaker fram; Gustafskorv, ägg, kaviar, mackor, frukt och kaffe. Kort sagt; livet var gott.

Men så var det ju det här med renlaven. För hela tiden när man satt så plogade fötterna en fåra i underlaget för renlaven släppte som sagt så fort man bara kikade på den. Att fika med spända lår har ju hänt ibland men då i betydligt mer utsatta lägen om man säger så. Nåväl, låt oss kalla det för lyxproblem.

Sedan blev det tyst, helt tyst. Två män satt och kontemplerade över en kaffe med den härliga utsikten framför oss. Det var ytterst motvilligt som vi plockade ihop våra saker och reste oss. Ja visst ja, det var ju blött i renlaven. Händerna sjönk ner till berghällen därunder och med ett par manövrar som hade fått en konståkerska att bli avundsjuk så tog vi oss upp i stående.

Det fina vädret gjorde sedan att den mycket trevliga tävlingen Grensetrimmen gick som en dans... Du kommer väl nästa år, eller hur?

Köp böcker som julklapp!

Nu är det bara en knapp vecka kvar till jul! Passa på att köpa mina böcker som julklapp så att du förhoppningsvis hinner få dem innan jul. Besök webbshopen på Tictail

Skriv gärna en kommentar...

På julafton lottar jag ut ett pris bland alla er som skriver. Vinnaren får ett presentkort hos Pyssel og Navlelo på Storvegen 8 i Trysil!Skrivet av Stefan     Uppdaterad 2017-12-18

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!