Boken Bilder från Ljøradalføret

 

Vi börjar uppe i Gördalen på den svenska sidan. Här börjar det som ska bli Görälven, som byter namn till Ljøra medan vi är i Norge och som sedan mynner ut i Västerdalälven.

Här råder lugnet under den gröna delen av året medan det under vintern är ett paradis för skoteråkare med rejält snödjup. Lämnar man sedan länsvägen åt olika håll blir man belönad med fina platser i alla riktningar.

Själv har jag valt den bortglömda fotbollsplanen i Gördalen som start. Tänk er i början av 1960-talet. Upp till ett par hundra personer kunde komma när det vankades match mot lag som Drevdagen, Flötningen, Idre, Särna m fl.

Idag är planen övergiven men det finns intressanta rester att kika på. Vid det här besöket hade vi ett kraftigt åskväder öster om oss som gav fint fotoljus.

Uppslag från boken Bilder från Ljøradalføret

Ett uppslag ur bokenIbland ska man ha lite tur. Den här gången kom jag norrifrån in till Ljørdalen efter att ha varit ute i kraftigt regn och åska. Men ju längre söderut jag kom sprack det upp och solen kom fram.

Vyn över gården Tekta bort mot Fulufjellets Alpinsenter är ju fin med allt det gröna gräset. Först då upptäckte jag den lite säregna regnbågen i skogskanten.

Uppslag från boken Bilder från Ljøradalføret

Ett uppslag ur boken

Lättast är att beställa via Bokbörsen >> men den går även att beställa överallt där böcker säljs, till exempel hos Bokus eller Adlibris.

 

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!

 

 

Omslag fram - boken Bilder från Ljøradalføret

Omslag bak - boken Bilder från Ljøradalføret

Bokfakta

 

ISBN: 9789163975691
Antal sidor: 270 sidor
Vikt: 1500 g
Format: Mått 280 x 210 mm, Ryggbredd 30 mm, hård pärm
Form: Gamst Design, Tromsø Norge
Tryck: Print in Baltic, Raudondvaris Litauen
Förlag: Islinge IT
Utgiven: november 2020


Var finns boken?

 

Lättast är att beställa via Bokbörsen >> men den går även att beställa överallt där böcker säljs, till exempel hos Bokus eller Adlibris.

Självfallet kan du även skicka ett mail direkt till författaren så löser vi det praktiska den vägen:
mailadress - beställning

Boken finns även att köpa hos mina lokala återförsäljare (med reservation för ev slutförsäljning).
COOP i Ljørdalen >>
Støa Grendelag >>
Stöten Camping >>
Malungs Bokhandel >>
Tandådalens fjällkyrka >>