Om hemsidan

 

Anledningen till att det blev en webbplats var att jag tyckte det saknades information om vandringsleder i Sälen, både i tryckt form och på Internet. Sagt och gjort, det var bara att skriva själv...

Den 17 mars 1997 såg den första versionen sitt ljus; en skapelse med svart bakgrund, grön text, några få bilder som var inscannade med en liten handscanner och så lite text. Om jag minns rätt innehöll den första utgåvan lederna A-G, led 1 samt ett embryo till Sälenfjällens historia. Ska jag vara ärlig så fanns det inte så mycket text i ledbeskrivningarna heller.

Saker och ting förändras och utvecklas över tid. Idag hoppas jag att hemsidan är lättnavigerad och att ni hittar den information som ni önskar. Allt görs helt ideellt på min fritid och drivs av min önskan att få berätta om ett i mitt tycke väldigt trevligt och mångfacetterat område...

Hittills har jag skrivit tre böcker om området med minst en fjärde på gång. Här på hemsidan hittar ni en viss del av innehållet från böckerna som innehåller betydligt mer...

Författaren längs SvartlarsTråkket och Grøna, foto: Andreas Nicolaisen
Författaren längs SvartlarsTråkket och Grøna, foto: Andreas Nicolaisen

Jag som har gjort dessa sidor heter Stefan Nicolaisen, fjällvandrar alldeles för sällan, är handbollstränare och jobbar som systemingenjör inom främst stordatormiljön.

Hur noggrann man än är så blir det fel ibland. Saker och ting förändras över tid. Broar försvinner, raststugor likaså. Ibland kalhugger man ett helt område utan att ta hänsyn till att det går en märkt led. Det är svårt för mig som bor strax utanför Stockholm att vara helt uppdaterad på vad som sker.

Dessutom; stavfel och faktafel dyker upp på de mest märkliga ställen. Som tur är är ni många som hör av er eller som på olika sätt har bidragit genom åren och där jag dessutom har fått förmånen att bli vän med många av er. Stort tack!

Skulle det vara så att ni hittar något som är felaktigt eller på annat sätt inte är korrekt, vänligen meddela mig så att jag kan rätta till det omgående.

mailadress


Senast uppdaterat av Stefan 2023-01-08

 

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!